Vianočné knihy

Knihy s vianočnou atmosférou podľa Zuzany Májekovej

Kto by nemal rád zasneženú vianočnú romantiku? No dobre, možno sa zopár žien nájde, ale pre tie ostatné, ktoré milujú spríjemniť si sviatočnú atmosférou dobrou knihou, ktorá je plná snehu, svetielok a bozkov pod imelom, tu mám niekoľko tipov. V článku nájdete nové knihy, ktoré vychádzajú tento rok, ale aj staršie tituly.

Knihy s vianočnou atmosférouSarah Morganová: Zasnežené Vianoce (Fortuna Libri, 2023)

Dokonalé rodinné Vianoce… s cudzou rodinou?

Rodinné stretnutie
Tieto Vianoce majú súrodenci Millerovci jediný cieľ – vyhnúť sa dobre mieneným otázkam svojich rodičov a starej mamy. Ross, Alice a Clemmie si strážia tajomstvá, o ktoré sa s nimi nemienia podeliť, a spoliehajú sa jeden na druhého, že od nich odvrátia pozornosť.

Nepozvaná hostka
Lucy Clarkovú čakajú osamelé Vianoce a vyhliadka na stratu zamestnania, pokiaľ sa jej nepodarí dosiahnuť spoluprácu s firmou Rossa Millera. Rozhodne sa, že svoj obchodný návrh doručí do jeho rodinného domu na Škótskej vysočine a potom odíde. Koniec koncov, nechce pokaziť Millerovcom ich dokonalé Vianoce v kruhu rodiny.

Vianoce, na ktoré sa nezabúda
Keď sa Lucy objaví na prahu dverí ich domu, pomýlia si ju s Rossovou fiktívnou priateľkou. Kým sa však táto zámena vysvetlí, strhne sa snehová búrka a Lucy uviazne pod jednou strechou s celou rodinou Millerovcov. Tajomstvá postupne vyplávajú na povrch a Lucy sa odrazu ocitne uprostred konfliktu rodiny, ktorá nie je jej…

Milly Johnsonová: Želám si Vianoce každý deň (Fortuna Libri, 2023)

Blížia sa Vianoce. Hostinec v srdci yorkshirských močarísk sa stane nečakaným útočiskom pre šesť ľudí, ktorí hľadajú úkryt pred snehovou búrkou.
Mary už štyri roky túži, aby sa do nej jej šéf Jack zaľúbil, no on ju vníma iba ako asistentku. Spojí ich zlé počasie a dostane Mary šancu, na ktorú čakala?
Bridge a Luke sa majú stretnúť, aby podpísali rozvodové papiere. Spoločné chvíle v malej dedinke v nich však vyvolajú priveľa príjemných spomienok – a lásky?
Charlie s Robinom sú na ceste do luxusného hotela v Škótsku, kde majú prežiť výnimočné Vianoce. Vynahradí im starý hostinec drahú dovolenku a splní sa im, v čo dúfajú?

Ako spoznať, kedy ostať a kedy odísť, kedy hranice tolerovať a kedy ich posúvať? Nechajte sa očariť príbehom o priateľstve, o láske, o smiechu, o koláčoch a o kúzle Vianoc.

Karen Swan: Vianočné pohľadnice (Aktuell, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouVianočné pohľadnice sú román o tom, ako môžu existovať najbližšie spojenia najďalej od seba.

V snahe zachrániť manželstvo sa Natasha a Rob vyberú na zimnú dovolenku na Maldivy. Romantická idylka však netrvá dlho – na ceste domov sa stratí milovaná hračka ich dcéry, plyšová kravička. Natashi sa nedarí utešiť smutné dieťa a zúfalá požiada o pomoc na sociálnych sieťach. Hračka sa zázračne nájde, no medzičasom sa stala šťastným talizmanom pre Duffyho, ktorý sa vydal do Himalájí a je tisíce kilometrov ďaleko.
Duffy sľúbi, že ich bude o putovaní kravičky informovať a posiela fotografie. Začne sa korešpondencia a čoskoro to nie je len dievčatko, kto netrpezlivo čaká na nové správy. Natasha má niekedy pocit, že tento cudzinec na druhom konci sveta je jej bližší ako manžel vedľa nej.

Týždne plynú, Duffy mieri hlbšie do hôr a Natasha si na ňom začína všímať zmenu. Jedného dňa správy z hôr prestanú chodiť.
Je hračka stratená navždy? Aj Duffy?
Natasha príliš neskoro zisťuje, prečo Duffy vôbec potreboval nejaký talizman…

Knihy s vianočnou atmosférouTamara Alexanderová: Vianoce v Carntone (i527.net, 2023)

Uprostred vojny a blednúceho sna o Konfederácii odhaľujú ranený vojak a chudobná vdova skutočný význam Vianoc – a obetujúcej sa lásky…

Nedávno ovdovená Aletta Prescottová sa snaží, aby ona aj jej syn dokázali zvládať ťažké životné okolnosti. Keď sa banka vyhráža vysťahovaním, objaví reklamu na dražbu Ženského charitatívneho spolku a požiada o prácu – len aby zistila, že všetky pozície sú už obsadené. Potom jej náhodné stretnutie s raneným vojakom ponúkne inú príležitosť – a priateľstvo. Môže však Aletta tomuto mužovi dôverovať?

Kapitán Jake Winston, uznávaný konfederačný ostrostrelec, utrpel v Bitke pri Chickamauge zranenie hlavy. Po lekárovej diagnóze sa Jake obáva, že stratí nielen to, v čom je najlepší, ale aj svoju identitu. Kým sa zotavuje, dostane rozkaz pomáhať s dražbou Ženského charitatívneho spolku. Úctivo namieta. Nepredstavoval si, že ako vojak bude poklonkovať kŕdľu „krinolín“. Ale rozkazy sú rozkazy a on čoskoro zistí, že táto skupina žien – najmä jedna z nich – preňho znamenajú omnoho viac, než očakával.
Vianoce v Carntone, zasadené do pozadia a histórie plantáže Carnton vo Frankline v Tennessee, sú príbehom obnovenej nádeje a znovunájdenej viery v čase Vianoc.
Preklad: Timea Sommerová

Julie Caplinová: Hrad v Škótsku (Cosmopolis, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouSchúľte sa do svojho obľúbeného kresla, zababušte sa do huňatej deky a pri vôni vanilky sa začítajte do ďalšieho romantického príbehu z krajiny tisícich hradov a drsnej vysočiny. V jednom škótskom hrade na vás čaká príbeh o dvoch nedokonalých ľuďoch, ktorých spojí dokopy priam dokonalá láska.

Keď sa Izzy vráti z vychýrenej kuchárskej školy Killorgally späť do škótskeho hradu, ktorý zdedila, čaká ju tam hneď niekoľko prekvapení. Okrem toho, že vo svojej kuchyni objaví príťažlivého profesora histórie Rossa, jej mama sa počas Izzyinej neprítomnosti pustila do rozsiahlej rekonštrukcie a navyše hrad na Vianoce prenajala skupinke zámožných hostí!
A tak Izzy zostáva len niekoľko týždňov na to, aby chátrajúci hrad premenila na kúzelný hotel. Našťastie má hneď niekoľkých pomocníkov a jedným z nich je na prekvapenie všetkých aj Ross. A hoci si to Izzy vôbec nechce pripustiť, začína na neho myslieť čoraz viac…
Preklad: Jarmila Debrecká

Beatrix Zaťková: Vianoce na Madeire (Motýľ, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouVianočná Madeira – ostrov voňajúci medom, žiariaci miliónmi svetielok, obsypaný červenými vianočnými ružami, dychtivo čakajúci na najkrajšie sviatky roka. Predstavte si historické námestie uprostred malebného Funchalu, barokovú fontánu,
pekáreň, reštauráciu a neveľký podkrovný byt, ktorý sa stal v adventnom čase domovom troch nerozlučných priateliek. Zuzana, šikovná dekoratérka, je zasypaná množstvom vianočných objednávok a Sofia s Ines sa jej rozhodli pomôcť s ich realizáciou. Madeirčania si na výzdobu potrpia, a tak majú plné ruky práce. No ich najväčšou výzvou je vytvoriť ten najkrajší symbol Vianoc – neodmysliteľný betlehem – priamo uprostred ich čarovného námestia.

Povinností je veľa, sviatky klopú na dvere, hektika aj vzrušenie z príchodu Vianoc narastajú. A keď k tomu pripočítame problémy s láskou, množstvo zábavných aj dojímavých situácií a podmanivé kúzlo adventnej Madeiry, dostaneme nevšedný vianočný darček plný zázrakov a tej najláskavejšej mágie. Veď Vianoce sú predsa zázrak. A zázrak, to je… láska.

Jenny Colgan: Vianočné kníhkupectvo (Metafora, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouV historickej uličke zasneženého vianočného Edinburghu stojí jedno útulné starobylé kníhkupectvo plné čarovných príbehov. Vedie ho milý pán McCredie a pre Carmen, ktorá práve stratila prácu a nasťahovala sa k sestre, je toto miesto ako splnený sen. Hrozí však, že sa čoskoro rozplynie ako skorá ranná hmla a pán McCredie ho bude musieť predať. Vianoce sú však časom zázrakov a Carmen sa na tomto kúzelnom mieste neocitla náhodou. So všetkým svojím entuziazmom a láskou ku knihám je rozhodnutá vrátiť kníhkupectvu jeho zašlú slávu. Na pomoc jej nečakane prichádza aj známy a charizmatický autor, ktorého však nezaujíma len kníhkupectvo, ale aj odhodlaná Carmen.

 

 

Emily Stone: Posledný dar (Metafora, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouCassin starší brat Tom jej odmalička pripravoval na Vianoce zadanie plné indícií, ktoré musela vyriešiť, aby od neho dostala darček. Ich vzťah sa ešte viac upevnil, keď im v útlom detstve zomreli rodičia. Vždy na ňu dával pozor a chránil ju. Rovnako ako Tomov najlepší kamarát Sam. Čím boli Cassie a Sam starší, tým viac to medzi nimi iskrilo. Až kým všetko nezmenil jeden chladný večer počas vianočnej lyžovačky. Odcudzili sa. A ešte väčšiu priepasť medzi nimi vytvorila nečakaná Tomova smrť. Objaví v sebe Cassie silu a dokáže dať druhú šancu človeku, ktorý jej tak veľmi ublížil? A pomôže jej a Samovi posledné Tomovo zadanie opäť si k sebe nájsť cestu?

 

 

Silvia Demovičová: Na Vianoce budem doma (Verbarium, 2023)

Knihy s vianočnou atmosférouDo Vianoc zostáva niekoľko dní. Vysokoškoláčka Lea sa teší, že po semestri strávenom na internáte si užije sviatky s rodinou. Predstavuje si, ako bude popíjať horúcu čokoládu a pozerať vianočné filmy.

Hokejista Filip by mal cestovať spolu so svojím tímom na najdôležitejší zápas celej doterajšej kariéry. Namiesto toho na poslednú chvíľu nasadne do vlaku s obavami, že sa chystá urobiť najväčšiu chybu svojho života.

Zdá sa, že Lea a Filip už nemôžu byť odlišnejší – ona miluje Vianoce, nosí zvončekové náušnice a mikinu so sobom, on sa neustále tvári ako Grinč a nechápe, čo je na Vianociach také výnimočné. Keď sa ich cesty skrížia na stanici, ani jeden z nich netuší, že budú musieť spojiť sily, aby sa kvôli snehovej kalamite včas dostali tam, kam potrebujú – Lea domov, pretože to z istých dôvodov sľúbila nevlastnej mame a Filip do Prahy, kde na neho čaká ťažké rozhodnutie.

Bude koniec cesty znamenať aj koniec ich zvláštneho priateľstva alebo začiatok niečoho nového?

Debbie Macomberová: Duch Vianoc (Fortuna Libri, 2022)

Knihy s vianočnou atmosférouPeter Armstrong a Hank Colfax sú najlepší priatelia, no každý z nich žije iný život.
Peter je miestny pastor, venuje sa svojej farnosti, navštevuje svojich farníkov, pripravuje vianočnú bohoslužbu a živé jasličky. Barman Hank obsluhuje v rodinnej krčme svojských zákazníkov, medzi nimi sú osamelí štamgasti členovia miestneho motorkárskeho gangu.

Keď sa Peter Hankovi posmieva, že Hank to má v porovnaní s ním ľahké, rozhodnú sa, že si vymenia miesta až do Štedrého večera. Na ich prekvapenie sú povinnosti barmana a pastora rovnako ťažké, ale prevziať prácu toho druhého je zložitejšie, ako Peter alebo Hank očakávali. Keď začnú veci vidieť v novom svetle – a každý objaví vysnívanú lásku – ich životy sa navždy zmenia.

 

Michala Ries: 24 dní do Vianoc (Slovenský spisovateľ, 2022)

Nina má dobre platené miesto, skvelé kolegyne a čoskoro ju povýšia. Práca ju však vôbec nenapĺňa. Má perspektívny vzťah so spoľahlivým mužom, ktorý ju má úprimne rád. Ona ho však nemiluje. Čaká ju predĺžený víkend v Paríži, na ktorý sa ani trochu neteší. A na dosah ruky má dokonalý byt, do ktorého sa netúži nasťahovať.

Nechtiac vypočutý rozhovor neznámej dvojice ju prinúti premýšľať nad vlastným životom. Vydesí ju, keď si uvedomí, že osoba, ktorou je dnes, sa na jej niekdajšie ja vlastne ani nepodobá, a rozhodne sa to zmeniť.

Do Vianoc zostáva dvadsaťštyri dní a Nina začne robiť všetko pre to, aby bola na Štedrý deň opäť sama sebou – vyťahuje zo skrine rodinných kostlivcov, plní si tajné túžby, priznáva boľavé pravdy, napráva staré chyby a uskutočňuje svoje sny. Aj tie pochabé.

A keďže vianočný čas je plný zázrakov, do cesty sa jej pripletie príťažlivý cudzinec, ktorý jej rozbúcha srdce, vždy keď sa naňho pozrie. Mohol by byť tým najkrajším vianočným darčekom, aký kedy dostala… ak bude dosť odvážny, aby si ju skrotil.

Julie Klassenová: Vianoce v Ivy Hille (i527.net, 2021)

Strávte Vianoce v anglickej dedinke Ivy Hill, kde v zázračnom súzvuku pôsobia nádej, priateľstvo a nečakaná romantika…

Richard Brockwell, mladší syn najvýznamnejšej ivyhillskej rodiny, neprišiel na Vianoce domov už niekoľko rokov. Radšej ich trávi v rodinnom dome v Londýne, ďaleko od Brockwell Courtu. Stále ho prenasleduje staré rodinné tajomstvo a tiene chýb z minulosti. Tento rok sa mu však matka vyhráža, že ak nepríde na Vianoce domov, prestane mu jeho bezstarostný život platiť. Keďže nemá na výber, vyberie sa do Ivy Hillu, rozhodnutý vrátiť sa hneď po sviatkoch späť do Londýna.

Vianoce na vidieku sú však plné prekvapení, vrátane stretnutia s mladým osirelým učňom, prvou láskou, ktorú pred rokmi sklamal, a s Arabellou Awdryovou, mladou dámou, ktorá je oveľa príťažlivejšia, ako si pamätal – a ktorá je rozhodnutá nič si s ním nezačať.
Zmenia Vianoce v Ivy Hille so svojím vidieckym šarmom, kytičkami imela a veselými piesňami jeho srdce… a jej tiež?

Jules Wakeová: Zasnežený Notting Hill (Aktuell, 2020)

Knihy s vianočnou atmosférouNáhodné stretnutie v londýnskom metre privedie Viole do cesty muža, ktorý musí byť konečne ten pravý. Nielenže bývajú v tej istej štvrti, ale majú spolupracovať na rovnakom vianočnom predstavení pre deti, a to predsa nemôže byť náhoda!
Hráčka na violu túži po sviatkoch plných lásky, a preto by príbuzných, ktorí si už navykli na to, že bude naveky nezadaná, rada vymenila za niekoho, kto ju skutočne miluje. A hoci Nate má bonus v podobe rozkošnej dcérky, aj tak nie je ideálnym adeptom – ich rozvíjajúci sa vzťah komplikuje skutočnosť, že je ženatý. Jeho manželka síce uprednostnila kariéru v zahraničí, no kedykoľvek sa môže vrátiť domov.
Vysnívala si Viola príliš nereálny darček? No sú Vianoce, magický čas splnených prianí… aj tých najodvážnejších. A keď na Londýn začne padať sneh, uviaznu v nejednej ošemetnej situácii.

Tento povznášajúci a svieži vianočný román úžasným prostredím londýnskej zimy a vianočnou atmosférou poteší všetkých milovníkov romantických príbehov i kultového filmu Notting Hill 🙂

Jules Wakeová: Zasnežená Covent Garden (Aktuell, 2021)

Knihy s vianočnou atmosférouTilly Hunterová má úžasných priateľov, vysnívanú prácu umeleckej maskérky v prestížnej opernej spoločnosti a Felixa, láskavého a bezprostredného snúbenca, ktorý sa už čoskoro stane jej manželom. Všetko nasvedčuje tomu, že to budú dokonalé Vianoce!

Keď je však kvôli chybe ohrozujúcej prevádzku spoločnosti nútená úzko spolupracovať s novým riaditeľom IT Marcusom Walkerom, nie sú to stánky s pečenými gaštanmi v milovanej Covent Garden, ktoré môžu za to, že začnú lietať iskry…
Vážnemu a ctižiadostivému riaditeľovi IT, vždy oblečenému v drahom obleku, chýba akákoľvek kreativita, čo je pre technofóbnu maskérku pekelná kombinácia.

Keď napokon Tilly zistí, že vzťah s jej snúbencom je v troskách, osud zasiahne. V jej blízkosti je čoraz častejšie Marcus s horúcou čokoládou, pri ktorom sa môže vyplakať… Možno práve on bude tým najlepším vianočným darčekom, aký kedy dostala.

Sarah Morganová: Na Vianoce o jedného viac (Fortuna Libri, 2021)

Knihy s vianočnou atmosférouPre sestry Samanthu a Ellu Mitchellové sú Vianoce najvzácnejším obdobím roka. Tento rok však budú nakupovať darčeky pre toho najnečakanejšieho hosťa zo všetkých – pre svoju matku. Od ich posledného stretnutia ubehlo už päť rokov. Keď sa im mama z ničoho nič ozve, Samantha s Ellou neochotne súhlasia, že spolu strávia Vianoce v nádhernej Škótskej vysočine…

Gayle Mitchellová si vybudovala pozoruhodnú kariéru. Úspech si však vyžiadal svoju daň – vážne narušil jej vzťah s dcérami. K ich výchove pristupovala prísne s cieľom sformovať z nich silné osobnosti, no namiesto toho ich od seba odohnala. Až vidina vlastnej zraniteľnosti prinúti Gayle napraviť to.

Počas prvých spoločných rodinných sviatkov po rokoch všetky ženy Mitchellové zistia, že niekedy stačí postaviť sa minulosti čelom, aby ste vyliečili rany vo svojom srdci. Pre jednu z nich pobyt v Škótsku prinesie aj nečakané ľúbostné vzplanutie.

Melissa McClon: Vianočné želanie (Aktuell, 2022)

Knihy s vianočnou atmosférouCarly Bishopová, rozrušená a zarmútená smrťou snúbenca a brata, opustila Hood Hamlet aj svoju vianočnú náladu, aby začala odznova. Ale teraz, o šesť rokov neskôr, ju jej rodina potrebuje. Carly sa vracia domov, aby čelila smutnej minulosti a darovala svojej neteri a synovcovi tie najkrajšie Vianoce.
Jake Porter, zaťažený pocitom viny, verí, že v ten osudný deň mohol svojich dvoch priateľov zachrániť a ušetriť Carly od takej srdcervúcej straty. Preto keď Carly pricestuje do mesta, Jake sa všemožne snaží dosiahnuť nápravu, aby sa obaja konečne mohli vo svojich životoch pohnúť dopredu.
Jake pomáha Carly zažívať čaro Vianoc, aby tieto sviatky opäť prijala, no podarí sa mu otvoriť jej srdce aj niečomu inému, čoho sa vzdala… láske?

 

Ingvild H. Rishoi: Hviezdna brána (Tatran, 2022)

Knihy s vianočnou atmosférouVianočný príbeh o deťoch, rodičoch a pravde.

Ronja a jej staršia sestra žijú s otcom v chudobnej štvrti Osla, v Tøyene. Nemajú toho veľa, ale majú jeden druhého. Šarmantný otec zbožňuje svoje dcéry, ale ešte viac miluje alkohol a oslavy v krčme. Blížia sa Vianoce a ich otec znovu prišiel o prácu. Po veľmi krátkej abstinenčnej prestávke sa vracia k svojim démonom a dievčatá si musia poradiť bez neho. Aby šestnásťročná Melissa zabezpečila rodine skromný príjem, pred vyučovaním a po ňom pomáha predávať vianočné stromčeky. Jej desaťročná sestra Ronja zase predáva vence a viazaničky čečiny. Otec zatiaľ vysedáva v neďalekej krčme, v Hviezdnej bráne.

Hviezdna brána je netypický vianočný príbeh zo súčasnosti, no napriek tomu nestráca čaro sviatkov. Rozpráva o láske a o Vianociach, o deťoch, ktoré musia dospieť skôr, ako by mali, aj o dospelých, ktorí nezvládajú úlohu rodiča. Hovorí však aj o solidarite medzi ľuďmi, ktorí síce nie sú najbohatší, ale všímajú si svojich blížnych, vidia ich problémy, a keď treba, pomôžu…
Preklad: Zuzana Bátorová-Vahančíková

Jenny Gladwellová: Jedného dňa v decembri (Fortuna Libri, 2020)

Knihy s vianočnou atmosférouJane sa vzdala pokusov o lásku. Síce ako novinárka odhalila škandál roka, no v práci sa už mesiac vyhýba Simonovi, ktorý sa s ňou rozišiel. Blížia sa Vianoce, zatiaľ čo jej srdce má pred sebou dlhú cestu k uzdraveniu. Janina šéfka potrebuje vyslať niekoho na luxusnú služobnú cestu do Nórska, aby napísal článok o vianočnom stromčeku, ktorý bude stáť na londýnskom Trafalgar Square, a rozhodla sa vybrať práve Jane. Tá by sa pritom omnoho radšej umárala doma, než strávila dva týždne vo fjordoch s povrchnými blogerkami, uštipačnou publicistkou, nezdolne radostným fotografom a príťažlivým, no arogantným televíznym moderátorom.
Keď Jane naveľa podľahne atmosfére cesty a začne si ju vychutnávať, zdá sa, že láska s ňou predsa len zamýšľa urobiť ešte jeden pokus… Žeby ju uprostred zasneženej krajiny očakával pod imelom darček?

 

 

Zuzka Šulajová: Magický advent (Tatran, 2019)

Knihy s vianočnou atmosférouMagický advent je čarovný svet, kde neistí chalani a neskúsené baby riešia vzájomné vzťahy. V celej svojej naivite a zraniteľnosti sa snažia zapadnúť medzi rovesníkov a zároveň porozumieť svetu dospelých. Hlavná hrdinka, tínedžerka Sofia, zavedie staršieho čitateľa do študentských čias a nezabudnuteľných spomienok. A mladšiemu pripraví vzrušujúcu generačnú zábavu.

Gymnazistka Sofia je uznávaná blogerka bláznivo zaľúbená do Sama, pri ktorom stráca reč. Jej najbližšej dôverníčke a poradkyni Karine sa tiež nedarí zaujať idol svojich snov. Takže obsah ich rozhovorov a trápení je jasný. Po otcovej tragickej smrti na lazoch Sofia odmieta chodiť s mamou každý víkend za starým otcom na miesto spojené s bolestnými spomienkami. Pred Vianocami sa však stav starého otca natoľko zhoršil, že potrebuje stálu opateru. Mama si vezme neplatené voľno a Sofia ju chtiac-nechtiac musí nasledovať na lazy neďaleko Banskej Bystrice. Rozlúčka so spolužiakmi a Rusovcami je pre ňu ťažká, ale dúfa, že sa čoskoro vráti. Na lazoch sa jej otvorí nový svet. Celou bytosťou vníma okolitú zimnú prírodu, nové priateľstvá, vzťahy a zvyky spojené s adventom. Zoznámi sa s bratmi zo susedstva, sú iní ako bratislavskí spolužiaci. Obyvatelia okolitých domov prijmú Sofiu medzi seba a vtiahnu ju do svojich osídiel láskavosti. V drevenom domčeku, v „kúdeľnej izbe“ dievčatá z lazov zasvätia Sofiu do veštenia z olova a z halušiek. Sofia sa zblíži aj so starým otcom a na lazoch zažíva neuveriteľnú pohodičku: sviečky, čajíčky, deka, knižky a za oknami sneh a cencúle. Odrazu si uvedomí, ako veľmi sa jej tu páči.

Sarah Morganová: Vianočný únik (Fortuna Libri, 2022)

Pre Christy Sullivanovú to mal byť dokonalý vianočný darček – výlet snov do Laponska s rodinou a s najbližšou priateľkou Alix. No Christy zrazu čelí manželskej kríze, a tak zúfalo potrebuje stráviť čas osamote s manželom Sebom. Riešenie? Na plánovaný výlet do Laponska Christinu dcéru vezmú Alix spolu so Sebovým najlepším priateľom Zacom a na Štedrý deň sa tam všetci stretnú.

Alix by pre Christy spravila všetko na svete, lenže Christin plán na záchranu Vianoc sa stáva skúškou ich priateľstva. Najmä preto, lebo medzi Alix a Zacom to škrípe. Pod romantickou polárnou žiarou sa zároveň odhaľujú dávne rodinné tajomstvá. Nájdu Christy a Alix odvahu bojovať o vzťahy, o ktoré stoja? Podarí sa im zachrániť vzácny dar priateľstva?

 

Sarah Morganová: Svadba v decembri (Fortuna Libri, 2021)

Rodina Whitovcov pricestuje do zasneženého Aspenu na svadbu mladšej dcéry Rosie, ktorú na poslednú chvíľu zorganizovali na Vianoce. Ako prví dorazia nevestini rodičia Maggie a Nick, ktorí pred touto dôležitou udalosťou skrývajú jedno tajomstvo: rozvádzajú sa. Už pol roka žijú oddelene a to posledné, čo potrebujú, je uviaznuť spolu v neodolateľne romantickej zimnej rozprávkovej krajine.

Svadba znepokojuje aj Rosinu staršiu sestru Katie. Bojí sa, že jej spontánna, dobrosrdečná sestra robí chybu, preto je odhodlaná ochrániť ju pred nesprávnym rozhodnutím. Kiežby len neskutočne príťažlivý družba Jordan prestal mariť jej plány…

Budúca nevesta Rosie svojho snúbenca ľúbi, no má vážne pochybnosti. Keď už všetci prišli na jej svadbu, ako im môže povedať, že si ňou nie je istá? Veľký deň sa blíži, emócie sa stupňujú a Whitovci prežívajú Vianoce, na ktoré ani jeden z nich nezabudne!

Sophie Claireová: Vianočná láska (Fortuna Libri, 2020)

Po nepríjemnom rozchode so snúbencom sa večná optimistka Evie Millerová presťahuje do dedinky Willowbrook, aby si konečne splnila sen a venovala sa tomu, čo ju najviac teší a na čo má talent. Pre finančné problémy sa jej však nedarí celkom podľa očakávania. Aj Jake Hartwood sa usiluje vyrovnať sa s minulosťou. Po smrti manželky je odhodlaný nikoho si už nepustiť k telu. A už vôbec nemá chuť sláviť vianočné sviatky. Evie s Jakom sa dohodnú, že pred Vianocami uniknú na dovolenku do Provensalska. Dokáže však ich priateľstvo vzdorovať čaru sviatkov? A čo ak jeden z nich začne cítiť čosi viac?

Diskutovať môžete len cez facebook profil

x komentované

Powered by Facebook Comments

Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s používaním cookie. viac info

Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Podrobnejšie informácie o ochrane súkromia a cookies nájdete na stránke O sieťovke

Zavrieť