Marec 2024

Marec, mesiac knihy podľa Zuzany Májekovej

Och, ako veľmi som sa tešila na marec! Začiatok jari (ktorý tento rok síce prišiel už vo februári), oteplenie, slniečko, dlhšie dni, zmena vône vzduchu a pre nás knihomoľov v neposlednom rade marec znamená mesiac knihy. Tak čo, s ktorými knihami plánujete stráviť tento mesiac vy? Pokiaľ túžite po novinkách (kto by aj nie 😊 ), mám tu pre vás niekoľko tipov na knihy, ktoré vychádzajú najbližší mesiac.

Michala Ries: Otvorené nebo (Slovenský spisovateľ)

Michaela Ries marec 2024Je nebo otvorené naozaj pre všetkých?

Barborka vyrástla v pekle. Nikdy sa nebála strašidiel pod posteľou, pretože vedela, že skutočné príšery sa ukrývajú v ľuďoch. Pozná hlad, zimu aj strach. Nikomu neverí a riadi sa teóriou prežitia z ríše zvierat – prežijú len tí najsilnejší. Jediným svetlým bodom v jej živote sú jej malí bratia, o ktorých sa od narodenia stará a ochraňuje ich.

Matej vyrástol v milujúcej rodine, v bezpečnom a podporujúcom prostredí. Nikdy nebol hladný. Nikdy mu nič nechýbalo. Jeho život je plný svetlých bodov.

Ich svety by nemohli byť odlišnejšie, no napriek tomu dve mladé srdcia zahoria vášňou i zakázanými citmi. V objatí prvej lásky Barborka sníva o lepšej budúcnosti. Na chvíľu si dovolí mať nádej. Ale naozaj len na chvíľu…

Hovorí sa, že v láske a vo vojne je dovolené všetko. Nikto ju však nevaroval, ako ľahko sa môže láska zmeniť na vojnu.

Už v predaji.

 

Neil DeGrasse Tyson: Kozmické záhady (Tatran)

Kozmické záhady marec 2024Táto kniha dôležitých otázok o vesmíre je určená všetkým obdivovateľom kozmu a vedy, ale aj tým, ktorí chcú pochopiť, kde je ich miesto v našej galaxii. Nová poučná kniha Neila deGrasse Tysona ponúka jedinečný pohľad na záhady a kuriozity vesmíru, pričom využíva bohatý materiál z diskusnej relácie StarTalk, ktorej verzia o kozmických záhadách patrí medzi najobľúbenejšie.

Autor sa spolu s uznávaným fyzikom a popularizátorom vedy Jamesom Trefilom na týchto stránkach s pestrým fotografickým materiálom zaoberá veľkými otázkami, ktoré si ľudstvo kladie už po tisícročia: Ako sa začal život? Aké je naše miesto vo vesmíre? Sme v ňom sami? A odpovedá na ne, opierajúc sa o najaktuálnejšie údaje, pozorovania a teórie.

Pútavá a zábavná kniha plná objavov, ktoré pomáhajú poskladať stavebné kamene astrofyziky, zaujme čitateľov všetkých vekových kategórií. Otvára okno do nekonečného a zložitého vesmíru, hrozivého a zároveň i láskavého. Dozviete sa, ako sa všetko zrodilo, ako vznikal vesmír, ako pravdepodobne zanikne, či Slnko niekedy zhorí, čo bolo pred Veľkým treskom, čo budeme robiť, ak k Zemi zamieri asteroid, a mnoho iných odpovedí.

Pripútajte sa, nezabudnuteľný let vesmírom sa práve začína!

Preložil Pavol Šveda.

Vychádza 13.3.2024

Lucinda Rileyová: Čierna orchidea (Tatran)

Dojímavý príbeh o veľkej láske, zlomenom srdci, ale predovšetkým o nádeji od autorky celosvetovo úspešnej série  Sedem sestier , Lucindy Rileyovej.

Čierna orchidea  je prvý román, ktorý Lucinda Rileyová napísala pod vlastným menom. Rozsiahla romantická sága zobrazuje osudy členov aristokratickej rodiny žijúcej na čarokrásnom panstve Whartonský park. Jeho dediča zaveje druhá svetová vojna až do ďalekého Thajska, kde postretne svoj osud. Tajomstvá rodu Crawfordovcov sú hlboké, temné a v podobe denníka dobre ukryté v malej chalupe pestovateľa orchideí záhradníka Billa.

Nadaná koncertná klaviristka Julia Forresterová sa utápa v žiali po smrti synčeka i manžela, ktorí zahynuli pri autonehode. Aby našla vnútorný pokoj, vzdáva sa kariéry a odíde do Norfolku, kde ako dieťa trávila idylické chvíle v skleníku svojho starého otca Billa. Tu, na panstve Whartonský park, sa znovu stretne s Kitom Crawfordom, ktorý jej odovzdá denník starého otca. Julia, poháňaná zvedavosťou, vyhľadá starú matku Elsie a od nej sa postupne dozvedá spletitý príbeh rodiny Crawfordovcov, ktorý sa začal koncom 30. rokov minulého storočia. Krúti sa okolo vtedajšieho nešťastného dediča panstva lorda Harryho Crawforda. Ten sa po dohodnutom sobáši ožení s mladou debutantkou Oliviou. Manželstvo však nie je veľmi šťastné, mladú dvojicu navyše čoskoro rozdelí druhá svetová vojna, ktorá Harryho aj Billa zaveje až do exotických končín, kde Harry nechá srdce a Bill rozvinie vášeň pre kvety. Stará matka Elsie takmer celý život skrývala tajomstvo Crawfordovcov, ako to sľúbila svojmu nebohému manželovi Billovi, no teraz nadišiel čas, aby pravda vyšla najavo…

Spletitý príbeh bohatých i chudobných obyvateľov panstva je plný náruživosti, hlbokého sklamania, lží, lásky, nádeje a napokon i vykúpenia, keď sa osudy ľudí z Whartonského parku konečne uzavrú.

Preložila Zuzana Gáliková.

Vychádza 4.3.2024.

Samuel Bjork: Ostrov Hitra (Ikar)

Na ostrove Hitra pri pobreží Nórska zmizne osemročný chlapec. O tri roky neskôr sa sem vracia aj vyšetrovateľka vrážd Mia Krügerová, ktorá si tu chcela siahnuť na život. Miestne dievča ju úpenlivo prosí o pomoc pri hľadaní nezvestného chlapca, a hoci Mia už viac nie je policajtkou, nedokáže dievča odmietnuť vzhľadom na dávne udalosti a pustí sa do pátrania. Osloskú vyšetrovaciu jednotku Holgera Muncha síce rozpustili, no keď na ostrove nájdu zavraždené šestnásťročné dievča a pri jeho bezvládnom tele chlapcovo meno napísané krvou, privolajú ho k prípadu a poveria ho jeho vedením. Spolu s Miou sa pustia do vyšetrovania zločinu, oveľa komplikovanejšieho, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Preložila Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.

Vychádza 5.3.2024.

 

 

Agatha Christie: Hniezdo vreteníc (Slovenský spisovateľ)

Hniezdo vreteníc, vynikajúci román Agathy Christie z roku 1949, označila legendárna spisovateľka za jednu zo svojich najobľúbenejších detektívok. Ako sama hovorí v predslove knihy, tento námet nosila v hlave dlhé roky a písanie bolo pre ňu čírym potešením. A keďže Hniezdo vreteníc malo veľký úspech u kritiky aj u čitateľov, právom ho pokladala za jedno zo svojich najlepších diel. Naši čitatelia si ho teraz môžu vychutnať prvýkrát v slovenskom preklade.

V rozľahlom rodinnom sídle Tri štíty na bohatom londýnskom predmestí Swinley Dean sa nájde mŕtve telo Aristida Leonidesa. Príčinou milionárovho náhleho skonu je otrava, no môže byť jeho smrť po podaní injekcie, v ktorej mal byť iba inzulín, nešťastná náhoda? Podľa všetkého nie, oveľa pravdepodobnejšie je, že starého pána niekto zavraždil. Podozrenie polície padne na vdovu po Leonidesovi. Prefíkaná kráska Brenda, mladšia od manžela o päťdesiat rokov, má zdediť značný majetok a povráva sa, že sa zaplietla s mladým učiteľom, ktorý sa udomácnil na rodinnom panstve. Charles Hayward, syn známeho kriminalistu zo Scotland Yardu, ktorý sa zhodou okolností uchádza o ruku Aristidovej vnučky Sophie, má však vážne pochybnosti nielen o nevine mladej vdovy, ale aj všetkých členov rozvetvenej rodiny Leonidesovcov. Dôverne ich pozná, a tak je presvedčený, že v sídle Tri štíty nie je nikto celkom úprimný – každý jeho obyvateľ niečo skrýva…

Preložila Diana Ghaniová.

Vychádza 6.3.2024.

Mariana Zapata: Všetky cesty vedú sem (Lindeni)

marec 2024Môže nezlomné priateľstvo prerásť do lásky, aká vykvitne len raz za život?

Ora vie, že presťahovať sa do rodného mestečka v Colorade a začať v ňom odznova nebude ľahké. Po rozchode s dlhoročným priateľom dúfa, že pobyt v horách jej dokáže vyliečiť zlomené srdce. Pomôcť by v tom mohol aj dobre vyzerajúci domáci, na ktorého má dobrý výhľad z prenajatého bytu.
Lenže byt jej neprenajal Tobias Rhodes, ale jeho syn Amos. Nevrlý Rhodes si zúrivo chráni rodinu, nedôveruje cudzím a od Ory si drží odstup. Tá sa jeho správaním nedá odradiť a pomaly rozoberá jeho obranný múr.

Preložila Miriam Ghaniová.

Vychádza 8.3.2024.

 

 

Gabriel García Márquez: Uvidíme sa v auguste (Slovart)

Ana Magdalena Bachová, šťastne vydatá zrelá žena, chodí každý rok 16. augusta na ostrov v Karibskom mori, aby na hrob svojej matky položila kyticu gladiol. Noc do odchodu prvého ranného trajektu, ktorú musí stráviť na ostrove, je výnimočnou príležitosťou na malé ľúbostné dobrodružstvo. Život však nie je jednoduchý, svet sa mení a vysnívané stretnutia majú tajuplných protagonistov a nečakané konce.

Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Gabriel García Márquez (1927 – 2014) písal v posledných rokoch života ďalší príbeh o ľudských túžbach, sklamaniach, no opäť najmä o láske. Román, ktorý zostal nedokončený v jeho literárnej pozostalosti, vychádza na celom svete pri príležitosti 10. výročia autorovej smrti a je vzácnou správou o tvorivom i ľudskom zápase veľkého kolumbijského spisovateľa.

Preložila Eva Palkovičová.

Vychádza 8.3.2024.

 

 

Freida McFadden: Tajomstvo pomocníčky (Motýľ)

„ Nechoďte do hosťovskej izby.“ Keď sa Douglas Garrick dotkne končekmi prstov dverí, dopadne na jeho tvár tieň. „Moja žena… je veľmi chorá.“ Zatiaľ čo mi ďalej ukazuje ich neuveriteľný podkrovný byt, mňa zožiera pomyslenie na tú ženu za dverami. Nemôžem však riskovať, že prídem o túto prácu – nie ak si chcem uchovať svoje najtemnejšie tajomstvo…

Je ťažké nájsť zamestnávateľa, ktorý by sa príliš nevypytoval na moju minulosť. A tak ďakujem šťastene, že mi nejakým zázrakom Garrickovci dali prácu: upratovanie ich úžasného podkrovného bytu s výhľadom na celé mesto a prípravu luxusných jedál v ich nablýskanej kuchyni. Môžem tu chvíľu potichu pracovať, kým nezískam to, čo chcem.

Je to takmer dokonalé. Stále som sa však nezoznámila s pani Garrickovou a ani som nevidela vnútro hosťovskej izby. Som si istá, že z tej izby počujem plač. Pri praní jej bielej nočnej košele vidím okolo goliera škvrny od krvi. A jedného dňa to už nevydržím a zaklopem na dvere. Pomaly sa otvoria a to, čo uvidím vnútri, všetko zmení…

Vtedy si niečo sľúbim. Koniec koncov, už som to raz urobila. Dokážem ochrániť pani Garrickovú a zároveň udržať vlastné tajomstvá bezpečne ukryté.

Douglas Garrick urobil niečo zlé. Bude za to pykať. Ide len o to, ako ďaleko som ochotná zájsť…

Toto mimoriadne napínavé a šokujúce pokračovanie medzinárodného fenoménu a bestselleru New York Times, USA Today a Wall Street Journal s názvom  Pomocníčka  budete čítať až do hlbokej noci.

Samozrejme, túto knihu si môžete prečítať aj samostatne.

Preložila Dorota Lamačková.

Vychádza 11.3.2024.

Christy Lefteri: Kniha ohňa (Tatran)

V krásnej gréckej dedinke uprostred prastarého lesa žije jedna rodina – hudobníčka Irini učí deti hrať na hudobné nástroje, Tasso maľuje obrazy lesa, svojej najväčšej múzy, a ich dcéra Chara. Idylický život jedného dňa naruší skazonosný lesný požiar. Zúrivý živel zanechá po sebe spálené domy a zničené životy.

Po požiari má Chara hlboké jazvy. Tasso má na rukách popáleniny, pre ktoré už nemôže maľovať a snaží sa vyrovnať so zdrvujúcou stratou milovaného lesa. Irini je zmrzačená vinou za svoj podiel na osude muža, ktorý požiar založil. Muža, ktorý z chamtivosti a ľahostajnosti zničil všetko, čo im bolo drahé a teraz prišiel sám o život.

Knihe ohňa  zachytáva Iriny všetky udalosti pred požiarom aj po ňom. Vďaka nej sledujeme osudy jej najbližších do dávnej minulosti, keď sa ich cesty spojili v jedno, do čias nenávisti medzi Grékmi a Turkami…

Preložila Simona Klimková.

Vychádza 13.3.2024.

 

 

Erich Maria Remarque: Iskra života (Slovenský spisovateľ)

Erich Maria Remarque (1898 – 1970) je jedným z najúspešnejších a najčítanejších európskych spisovateľov 20. storočia. Jeho diela boli preložené do tridsiatich jazykov a najmä vďaka príťažlivým opisom s prvkami žurnalistického štýlu dosahujú neobyčajnú silu výpovede. Zachytávajú napínavé vojnové i povojnové príbehy ľudí, poznačené rasovou nenávisťou, nacionalizmom, odcudzením či emigráciou.

Román  Iskra života  z roku 1952, ktorý vychádza prvý raz v slovenskom preklade, patrí k Remarquovým najsilnejším protivojnovým dielam a jeho humanistické posolstvo je mimoriadne aktuálne aj v dnešnom konfliktmi zmietanom svete. Román zachytáva príbehy väzňov a ich strážcov vo fiktívnom koncentračnom tábore Mellern, presnejšie v jeho časti zvanej Malý tábor, kam premiestňovali tých, čo už neboli schopní pracovať. Skupina dvanástich „veteránov“ tam dožíva v neľudských podmienkach, pri živote ich drží už len iskierka nádeje, že toto peklo sa čoskoro skončí. Je jar 1945 a opakované bombardovanie neďalekého mesta svedčí o tom, že front je už blízko a s ním aj možné oslobodenie…

Preložila Zuzana Guldanová.

Vychádza 13.3.2024.

 

Kristin Harmelová: Sladkosť zabúdania (Fortuna Libri)

Nádherný príbeh o rodinnej súdržnosti, spolupráci náboženských skupín pri záchrane prenasledovaných počas druhej svetovej vojny a vernosti.

Napriek svojmu menu Hope stratila vieru v pravú lásku. Citovo chladná matka jej zomrela, záhadnej starej mame, postihnutej Alzheimerovou chorobou, vynecháva pamäť a dvanásťročná dcéra ju obviňuje z rozpadu už aj tak nefunkčného manželstva. Navyše jej hrozí, že pre finančné problémy príde o jediný zdroj svojho živobytia, rodinnú cukráreň.

Jedného dňa, v zriedkavej chvíli jasnej mysle, jej stará mama odovzdá papierik s menami siedmich osôb a poprosí ju, aby šla do Paríža a zistila, čo sa s nimi stalo. Tak sa Hope dozvedá o židovskom pôvode svojej rodiny, o pôvode koláčikov z ich cukrárne, ale najmä o tragickej veľkej láske starej mamy, ktorá na ňu už sedemdesiat rokov spomína každý večer s pohľadom upretým na hviezdy. Nájde Hope stratených príbuzných? A nájde stratenú vieru v najhlbšie ľudské city?

Vychádza 15.3.2024.

Jo Callaghan: Mihnutím oka (Lindeni)

Umelá inteligencia verzus ľudská skúsenosť. Logika verzus inštinkt.

V Spojenom kráľovstve je každých deväťdesiat sekúnd niekto nahlásený ako nezvestný.
Stratil sa. Zmizol. Mihnutím oka.

Hlavná inšpektorka Kat Franková vie o stratách veľa. Ovdovelá Kat je vyšetrovateľka, ktorá dôveruje svojim inštinktom. Vybrali ju, aby viedla pilotný program, do ktorého je zapojený aj asistent v podobe umelej inteligencie Lock. Katine inštinkty však často narážajú na Lockovu logiku. Keď sa Katin nadriadený rozhodne znova otvoriť dva odložené prípady nezvestných osôb, Lock je jediný, kto dokáže Kat pomôcť čo najrýchlejšie získať potrebné informácie. V stávke sú ľudské životy. Dokáže nevšedná dvojica spojiť sily, skôr než sa niekto stane ďalším číslom v štatistike?

Oslnivý debut novej autorky, ktorý kladie otázku, čo znamená byť človekom.

Preložila Miriam Ghaniová.

Vychádza 15.3.2024.

N.K.Jemisin: Piate ročné obdobie (Lindeni)

Epický začiatok oceňovanej fantasy série!

Takto sa skončí svet… Naposledy. V jediný deň sa udejú tri strašné veci. Essun, obyčajná žena z malého mesta, sa vráti domov a zistí, že jej manžel brutálne zavraždil ich syna a uniesol dcéru. Medzitým padne mocná ríša Sanze, ktorej inovácie boli tisíc rokov základom civilizácie, a väčšina jej obyvateľov umrie pre pomstu šialenca. Najhoršie zo všetkého však je, že sa objavila červená prasklina, ktorá sa tiahne srdcom rozľahlého kontinentu nazývaného Nehybnosť, a chrlí do vzduchu toľko popola, že môže zatemniť oblohu na celé roky. Alebo storočia. Essun sa musí vydať po stopách trosiek svojej rodiny cez smrtonosnú, umierajúcu krajinu. Bez slnečného svetla, čistej vody či ornej pôdy a len s obmedzeným množstvom zásob hrozí Nehybnosti vojna: boj na život a na smrť medzi národmi, no nie o moc alebo územie, ale o základné zdroje potrebné na to, aby prežili dlhú temnú noc. Essun nezáleží na tom, či sa svet okolo nej zrúti. Ak bude musieť, zničí ho aj sama, len aby zachránila svoju dcéru.

Preložila Zuzana Trstenská Kamenská.

Vychádza 22.3.2024.

Ali Hazelwood: Teória lásky (Lindeni)

Veda je stále plná romantiky! Aj najstráženejších teórií o láske!

Teoretická fyzička Elsie Hannawayová cez deň vyučuje termodynamiku a po večeroch pracuje ako falošná priateľka, aby si prilepšila. Jack Smith, brat jej obľúbeného klienta, je experimentálny fyzik, ktorý zničil kariéru jej mentora a podkopal povesť všetkých teoretikov. A práve on sedí v prijímacej komisii na MIT, kam sa Elsie túži dostať. Elsie je pripravená na totálnu vojnu, ale zisťuje, že keď je s ním, nemusí sa hrať na nikoho iného. Bude Jack tým, pri kom uvedie do praxe svoje teórie o láske?

Preložila Ivana Cingelová.

Vychádza 22.3.2024.

 

 

 

Bernardo Zannoni: Moje šialené nápady (Cosmopolis)

Toto je trpký príbeh života jednej kuny. Medzi stromami hlbokých lesov, trávnatými kopcami, podzemnými brlohmi a   vidiekom, ktor ý si podmanil

lovek sa odkr ý va pr í beh o zvierati odli š nom od v š etk ý ch ostatn ý ch. Mal ý Archy sa narodil jednej zimnej noci spolu so svojimi s ú rodencami matke, ktorej zabili partnera a ona ostala na ich v ý chovu sama. Zvierat á v tejto knihe rozpr á vaj ú , jedia z tanierov, pou ží vaj ú riady, stoly, postele, zapa ľ uj ú ohe ň , no ich svet zost á va tvrd ý m a   nemilosrdn ý m bojom o   pre ž itie. Ž enie ich pud a inštinkt, dominuje najsilnejší a porazený si musí poradiť sám. Matka cíti chabosť svojho syna a   tak vymen í Archyho u   úž ern í ka za jeden a   pol sliepky. Jeho nov ý p á n sa vol á Solomon. Je to star ý li š iak zahalen ý tajomstvami, ktor ý ž ije hore na kopci. Medzi hr ô zou a úž asom, ne ú prosn ý m plynut í m ro

n ý ch obdob í a nov ý mi t úž bami sa medzi Archyho labkami vyn á raj ú z á hady a tajomstv á . Archy bude

oraz menej zviera, tich ý z á zrak lesa, anom á lia.

Preložila Mária Štefánková.

Vychádza 22.3.2024.

M.W.Craven: Botanik (Ikar)

Patologička Estelle Doylová nikdy nechodila po slnečnej strane ulice, ale nezašla tentoraz priďaleko? Vražda jej otca, ktorý zomrel na následky strelných poranení, vyzerá na prvý pohľad ako jednoznačný prípad. Estelle má na rukách povýstrelové splodiny a v čerstvo napadanom snehu sú iba jej stopy. Od svojho zatknutia povedala len tri slová: „Informujte Washingtona Poa.“

V rovnakom čase travič, ktorého tlač nazvala Botanik, posiela všeobecne známym osobám, ktoré celý národ nenávidí, varovania v podobe básničiek a vylisovaných kvetov. Polícia okamžite prijíma bezpečnostné opatrenia, no zdá sa, že vrah dokáže prechádzať cez steny a beztrestne zabíjať. Pre Washingtona Poa, ktorý neznáša záhady zamknutých izieb, to bude najdlhší týždeň v živote.

Preložila Zdenka Buntová.

Vychádza 26.3.2024.

 

 

James Clavell: Šógun (Ikar)

Kultový historický román Jamesa Clavella rozpráva príbeh anglického kapitána Blackthorna, ktorý roku 1600 stroskotal pri pobreží Japonska a stal sa zajatcom japonských ostrovov. Hneď v prvých dňoch si uvedomuje, že sa dostal do celkom nového sveta. Keď sa stane svedkom prvej popravy či harakiri, pochopí, že pre Japoncov je čiara, ktorá oddeľuje život od smrti, tenučká ako hodváb a aj on ju môže v okamihu prekročiť. Prežíva neuveriteľné dobrodružstvá a dostáva sa do víru tých najprefíkanejších intríg, pretože v stávke je titul šóguna, ktorému sa klania celá krajina. Postupne začína chápať a rešpektovať japonské zvyky, japonský zmysel pre dôstojnosť a zdvorilosť a objavuje krásu a harmóniu japonskej kultúry. Spoznáva krutosť i lásku, vernosť aj zradu a postupne sa celkom menia jeho predstavy o náboženstve, smrti či intimite medzi mužom a ženou.

Preložil Jozef Petro.

Vychádza 26.3.2024.

 

 

Lisa Reganová: Tichý plač (Cosmopolis)

Keď je sedemročná Lucy Rossová unesená z kolotoča v dentonskom mestskom parku, detektívka Josie Quinnová sa aj so svojim tímom zapojí do usilovného pátrania. Je to práve ona, kto nájde Lucin trblietavý motýlí batôžtek, vo vnútri ktorého je napchatý odkaz s ničivým posolstvom: Zdvihni telefón, alebo tvoje dievčatko zomrie… Druhý deň získajú Lucini rodičia aj policajný tím a FBI na chvíľku nádej, keď zdvihnú hovor a myslia si, že volá opatrovateľka – namiesto toho sa však na linke ozve mrazivý mužský hlas. Polícia sa ponáhľa do bytu pestúnky, len aby našla jej bezvládne telo v spleti prestieradiel na posteli. Každý nový telefonát od niekoho prepojeného s rodinou končí šokujúcim nálezom ďalšieho tela. Zvrátený vrah sa chce evidentne pomstiť a nezastaví sa, kým rodina Rossových nebude na kolenách…Intuícia Josii napovedá, že Lucini rodičia jej nehovoria celú pravdu, ale niečo jej stále bráni v tom, aby prenikla do prípadu hlbšie. Možno je to jej vlastné tajomstvo? Má Josie dosť síl na to, aby tento prípad vyriešila? Pokiaľ chce Lucy priviesť domov živú, nemá na výber…

Preložila Katarína Kvoriaková.

Vychádza 29.3.2024.

Diskutovať môžete len cez facebook profil

x komentované

Powered by Facebook Comments

Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s používaním cookie. viac info

Na účely prispôsobenia obsahu a reklám, poskytovania funkcií sociálnych médií a analýzy návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Podrobnejšie informácie o ochrane súkromia a cookies nájdete na stránke O sieťovke

Zavrieť